Naša vina

Vina

Naša vina so odraz tega, kdo smo, v čem uživamo in vrednot, ki jih cenimo.

O nas

Arret Wines je butična klet, ki jo v tandemu vodiva Rok in Maja, velika ljubitelja vin ter vinske tre in trdega dela. Ustanovljena je bila z vizijo predstaviti doma in na tujem vina svetovnega ranga, ki nastajajo v vinogradih nad Šentjernejem hkrati pa nuditi obiskovalcu edinstveno in nepozabno doživetje vinske degustacije.

Arret Wines je več kot le vino v steklenici. Je zgodba o gorečem vinskem navdušencu, ki je šel na vse ali nič in zamenjal službo, da bi lahko ves svoj čas namenil vinogradom in vinu ter uresničil svojo vizijo o prvi generaciji izjemno uspešne butične kleti – Arret Wines.

“Arete” je pojem starogrške miselnosti, ki se v svojem najbolj osnovnem pomenu nanaša na “odličnost”. Pomeni živeti življenje do njegovega polnega potenciala. Označuje osebo, ki učinkovito uporablja vse svoje sposobnosti: moč, pogum in um, za doseganje izjemnih rezultatov. In v te  verjamemo pri ARRET WINES.

Od začetka te zgodbe do danes so bili vsi naši vinogradi na novo zasajeni s skrbno izbranimi kloni chardonnaya, dišečega traminca, laškega rizlinga, modre frankinje, kraljevine, modrega pinota in žametne črnine. V gosto zasajenih vinogradih je gojitvena oblika enojni Guyot. V naših vinogradih stremimo h kvaliteti same surovine in zato namenjamo izjemno veliko pozornosti grozdju že v vinogradu. Mnenja smo, da le z odlično surovino, lahko narediš izvrstno vino; in tega načela se držimo.

Naša filozofija je preprosta. Naša vina so odraz tega, kdo smo, v čem uživamo in vrednot, ki jih cenimo. V vinih je spoštovanje naših strank, ki jim v vsaki steklenici damo nekaj prijetnega in nepozabnega. Spoštovanje do naših vinogradov, ki jih skrbno obdelujemo s čim manjšimi posegi v integriteto vinske trte. In končno, kar nama je nepomembneje; upoštevanje trajnostnega pristopa v pridelavi izjemnih vin, na katerega smo lahko ponosni danes in v prihodnjih letih.

Lokacija

Naša lokacija

Jugovzhodni del Slovenije – Dolenjska, se razteza vse od Ljubljanske kotline do hrvaške meje. Na severu jo omejuje desni breg reke Save, na jugu reka Kolpa. Po Dolenjski teče reka Krka, ki se vije po ozki dolini med vinorodnimi griči, v ostrem zavoju teče mimo Novega mesta ter Šentjerneja in v nadaljevanju skoraj objame Kostanjevico na Krki dokler se pri Brežicah ne izlije v reko Savo.

Vinogradi kleti Arret Wines so locirani med Šentjernejem in Kostanjevico na Krki ob vznožju Gorjancev na nadmorski višini 200-300 m. Na regionalni cesti med Šentjernejem in Kostanjevico na Krki, na prostrani ravnini Šentjernejskega polja, zavijete za Ledečo vas. Pot nadaljujete skozi vas in se skozi gozd dvigujete, ko se na desni odpre razgled na vinsko gorico. Vinogradi se razprostirajo na izjemno stari vinski gorici, ki so jo v sredini 16. stoletja začeli klicati Hrvaška gora, ime pa se je ohranilo še do danes. Klet je locirana malo pod vrhom Hrvaške gore (Brezje pri Šentjerneju 48).